JONAS VANSTEENKISTE

GUEST ARTIST Jonas Vansteenkiste (1984)

The Vanishing point,2019, ink on paper, 29,7x21 cm

Jonas Vansteenkiste woont en werkt in Kortrijk. Hij is een beeldend kunstenaar die het spanningsveld onderzoekt tussen architecturale ruimtes en de psychologische impact van ruimte. Hij heeft een brede beeldtaal die varieert van installatie, sculptuur, video tot tekeningen. Hij behaalde een Master in Mediakunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en later een tweede Master in Onderzoek in Kunst en Design aan het ST Lucas in Antwerpen.
Naast zijn solocarrière werkt hij als duo met kunstenares Veerle Michiels, samen ontwikkelen ze site-specific installaties en onderzoeken ze hoe broos geschiedenis kan zijn.
Vansteenkiste is ook curator en maakte verschillende shows met kunstenaars: Manon de Boer, Anouk De Clercq, Ronny Delreu, Freddy Tsimba, Eva Koch, Renato Nicolodi, …
Vansteenkiste is internationaal actief, hij werd uitgenodigd als resident aan de gerenommeerde cité des arts international in Parijs, hij werd geselecteerd voor de ZK/U Residency in Berlijn waar hij onderzoek deed naar urbanisme en schaalmodellen.
Tijdens zijn beide residenties bij Sundaymorning@EKWC, Nederland, ontwikkelde hij een aanvullende beeldtaal door te werken met keramiek, die hij in zijn installaties verwerkt.
Hij werd geselecteerd en won verschillende prijzen, waaronder de provinciale prijs voor beeldende kunsten in Oost- Vlaanderen.
Zijn werk werd nationaal en internationaal tentoongesteld in verschillende shows.

In het nieuws: